Touwpret

Verschillende rekenopdrachten maken en ondertussen een kunstwerk met touw maken… dat klinkt toch tof ?!  Een patronenblad wordt op de zwarte kurkplaat vastgemaakt. Soms voor soms wordt opgelost, waarbij de antwoorden punten op het patronenblad zijn.

Door met touw en gekleurde pinnen de punten met elkaar te verbinden, ontstaat er een kunstwerk.  Daarna het papier verwijderen en het kunstwerk is klaar om neergezet te worden… of we zijn zo enthousiast dat we gauw weer een volgend kunstwerk willen maken.

Een combinatie van oog, hand en verstand in de vorm van puzzelen, rekenen en creatief bezig zijn.

 

 

 

 

Tafelpret

De tafels leren, erin stampen tot je ze kunt dromen. Bij de 1 blijven ze gemakkelijker hangen dan bij de ander. Om ervoor te zorgen dat de tafels leuk blijven, gaan we ze zelf creëren.

Op verschillende manieren en niveaus kun je met Tafelpret aan de slag…. als oefenmiddel om stap voor stap te oefenen, maar ook om te controleren welke tafels al onder de knie zijn.

En even geen zin om te spelen? Dan staat het tafelbord vrolijk in de kamer en kun je erop kijken wanneer je wilt ( een tafelposter, maar dan anders)