Over ons

De bewoners van LOLfactor(y)

Touwpret

Hey hoi, wij zijn de familie LOL’s en wonen sinds 18 september 2018 in de LOLfactor(y)… een mooie plek waar wij helemaal onszelf kunnen zijn. In deze fabriek beleven en bedenken wij vaak de mooiste dingen. Onze creaties gaan wij verkopen, zodat kinderen thuis maar ook op school ook mooie dingen kunnen beleven en bedenken. 

Ik zal ons eens even voorstellen, zodat je weet wie wij zijn en waar wij super goed in zijn ( ja ja want wij hebben natuurlijk zo allemaal onze eigen talenten) en iets minder fanatiek ( oftewel minder goed… maar dat zeggen we niet, want je bent goed zoals je bent) in zijn.

Laat ik beginnen met papa Dje, onze stoere, hippe en lieve papa. Hij kan erg druk doen ( zonder veel suiker te eten, want dat mag niet van mama) maar als hij iets moet doen, lees hij toch  graag eerst goed wat hij moet doen, voordat hij echt in actie komt. (niveau voortgezet speciaal onderwijs)

Mama Qan, is soms een moeder waar ik mij voor schaam. Zij is echt super lief hoor, maar heeft soms zulke maffe ideeën….en wij moeten dat dan allemaal maar testen… maar dat is dan ook eigenlijk wel weer erg leuk! Zij doet gewoon en ziet daarna wel weer verder. (niveau voortgezet speciaal onderwijs)

Kao is onze grote broer van 12 jaar, maar eigenlijk zou hij liever onze zus zijn. Soms lijkt hij hierdoor best in de war, hij kan dan zo raar doen en wil dan het liefst alleen maar slapen. Hij zit op een praktijkschool, omdat hij beter zijn handen kan laten wapperen dan zijn mooie koppie… tenminste dat zegt mama Qan. Zij zorgt er ook voor dat hij veel verschillende dingen kan doen, want dat doet hij het liefst. (niveau groep 7/8)

Djenli is die ene van die 2… je weet wel, zo’n twee-eiige tweeling. Hij is echt mijn grappige broer van 9. Ik zie hem eigenlijk niet veel, want hij is meestal buiten aan het voetballen of aan het stunten ( als papa dat hoort ..) Djenli is volgens mij best slim, maar heeft gewoon vaak geen zin om boven die boeken te hangen hij is veel liever met zijn handen bezig. .. laat dus ook graag zijn handen wapperen. (niveau groep 5/6)

En dan hebben we natuurlijk ook nog die andere…. en dat is mijn zus Demski,, ook 9 dus. Dat zij broer en zus zijn…. ik begrijp er niks van… want Demski duikt dus wel graag in de boeken. Zij wil het liefst tienen halen, maar dat lukt haar niet altijd hoor… want zij begrijpt er soms toch ook echt geen snars van.                                                                                                                                        Ik ben wel trots op haar, want zij kan heel goed dansen en heeft ook vaak mooie kleren aan. (niveau groep 5/6)

Polle is echt mijn gekke bff-zusje, waar ik de boel flink mee op stelten zet… nou ja, zij dan.. want ik doe dat natuurlijk niet. Ik kan het toch ook niet helpen dat Polle gewoon heel ondeugend is en altijd wel met creatieve dingen komt. Zij lijkt wel een beetje op mama, alleen is zij jonger en daarom gaat het weleens mis.Zij bedenkt zelf wel oplossingen en doet dus ook soms iets zonder na te denken,dat is toch best knap voor iemand van 7. (niveau groep 3/4)

En wie ik ben …..? Ik ben Pjotter… de leukste, slimste, knapste, bijzonderste, liefste…zal ik nog even doorgaan?…. Sommige mensen zeggen dat ik een huismonster ben, maar voor mijn vriendjes in huis ben ik gewoon het familieknuffeltje. Ik eet, drink, poep en plas net zoals de rest van deze familie en oja ik kan ook nog heel goed praten… ik hoor er gewoon helemaal bij. De anderen zijn ook vaak erg blij met mijn, want tja ik ben dus echt heel slim en help ze dan ook best wel vaak…. ik ben daarom ook erg trots op mijzelf !.. ……jij ook?!  

En wie woont er nog meer in huis?

Moet alles op dezelfde manier? Kan het niet anders? Zou het niet leuker kunnen? Wat is nou passend onderwijs, zonder passende materialen? 

Als interim leerkracht,coach en lerarenopleider loop ik hier zelf tegenaan. In de vrije uurtjes ben ik dan ook al jaren bezig met het ontwikkelen van materialen,lessen en trainingen die ik vervolgens in de praktijk bracht. Sinds januari 2018 heb ik LOLfactor opgericht zodat ik, naast mijn bedrijf Ask@ onderwijsontwikkeling en uitvoering voor onderwijsland, mij ook kan richten op de mensen buiten de scholen waardoor ik meer mensen blij kan maken met mijn ideeën en producten. 

Mijn idee is dat het leren namelijk niet alleen passend maar juist Leuk Ook Leerzaam moet zijn, zodat de ontwikkeling ontspannen en optimaal is. Ik geloof in het actief betrekken van meerdere delen van je lijf tijdens het leerproces. Niks achter de computer kruipen, nee gewoon lekker met creatief bezig zijn met je handen ( hoofd,voeten…)

Vol enthousiasme ben ik bezig met het ontwikkelen van producten, die binnen en buiten de school het leren passend en Leuk Ook Leerzaam kunnen maken. Deze producten staan voor actief en creatief leren op eigen stoere niveau. Stoer!!… omdat het namelijk helemaal niet erg is dat jij als 12-jarige bezig bent met rekenwerk op groep 4 niveau. Het is wel erg wanneer jij als 12-jarige stoere knul poppetjes of kleuterautootjes moet kleuren of tellen… alleen omdat dat toevallig bij groep 4 leerlingen hoort en de maker van het materiaal niet bedacht had dat het misschien ook jouw rekenniveau is. 

Naast het aanbieden van producten geloof ik ook in het praktisch delen en stimuleren, hetgeen ik graag samen met mijn LOLfriends  (de lieve mensen met eigen specialiteiten) doe. Hiervoor hebben wij verschillende LOLmomenten gecreëerd, welke binnen LOLfactory ( het gezellige kantoor/trainingsruimte in de Amstelhoek) of op eigen locatie te beleven zijn. Wil je meer weten? Kijk dan eens bij LOLmomenten en mocht je al gelijk zin in actie hebben….  In de agenda is te zien wanneer er weer LOLmomenten voor kids en LOLmomenten voor volwassenen gepland staan.

Borrelt er een vraag op of is er behoefte aan maatwerk? Neem gerust contact met ons op, dan hoeft u er niet alleen over te blijven nadenken.

Wie weet tot gauw?!…. hou hoe dan ook LOL in het onderwijs! 

Liefs, 

Angela Spanbroek

Geluk is niet iets wat kant en klaar is. Het ontstaat vanuit je eigen daden.Dalai Lama