Over ons

Het idee achter LOLfactor!

Wij (leerlingen en leerkrachten) moeten en willen binnen het onderwijs steeds meer.

  • Leerkracht wil leuke lessen aanbieden en gooit graag eigen “sausje”over methodeles…. maar komt in tijdnood want administratie moet ook gedaan worden. 
  • Leerling heeft eigen talenten en leerpunten… maar bij de gemiddelde horen is wel prettig, want dan hoor je erbij?
  • Leren is soms te zwaar of juist te saai…. niet passend genoeg.

Als interim leerkracht kom ik deze punten zelf regelmatig tegen en als coach en lerarenopleider  zie ik dit regelmatig bij anderen….De LOL in het onderwijs is soms ver te zoeken. Mijn idee is dat het leren niet alleen passend maar juist Leuk Ook Leerzaam moet zijn, zodat de ontwikkeling ontspannen en optimaal is.  Vol enthousiasme ben ik bezig met het ontwikkelen van producten, die binnen en buiten de school het leren passend en Leuk Ook Leerzaam kunnen maken. 

Deze producten staan voor actief en creatief leren op eigen stoere niveau. Stoer!!… omdat het namelijk helemaal niet erg is dat jij als 12-jarige bezig bent met rekenwerk op groep 4 niveau. Het is wel erg wanneer jij als 12-jarige stoere knul poppetjes of kleuterautootjes moet kleuren of tellen… alleen omdat dat toevallig bij groep 4 leerlingen hoort en de maker van het materiaal niet bedacht had dat het misschien ook jouw rekenniveau is.  Borrelt er een vraag op of is er behoefte aan maatwerk? Neem gerust contact met ons op, dan hoeft u er niet alleen over te blijven nadenken. Wie weet tot gauw?!…. hou hoe dan ook LOL in het onderwijs!  Liefs,  Angela Spanbroek – Kötter  

Geluk is niet iets wat kant en klaar is. Het ontstaat vanuit je eigen daden. Dalai Lama