LOLfactor

 

De LOL in het onderwijs is soms ver te zoeken.

Wij (leerlingen en leerkrachten) moeten en willen binnen het onderwijs steeds meer.

  • Leerkracht wil leuke lessen aanbieden en gooit graag eigen “sausje” over de methodeles…. maar komt in tijdnood want administratie moet ook gedaan worden.
  • Leerling heeft eigen talenten en leerpunten… maar bij de gemiddelde horen is wel prettig, want dan hoor je erbij?
  • Leren is soms te zwaar of juist te saai…. niet passend genoeg.

Mijn idee is dat het leren niet alleen passend maar juist Leuk Ook Leerzaam moet zijn, zodat de ontwikkeling ontspannend en optimaal is.  Vol enthousiasme ben ik bezig met het ontwikkelen van trainingen en producten, die binnen en buiten de school het leren passend en Leuk Ook Leerzaam kunnen maken.

De producten

De producten zijn speciaal voor kids staan voor actief en creatief leren op eigen stoere niveau. Stoer!!… omdat het namelijk helemaal niet erg is dat jij als 12-jarige bezig bent met rekenwerk op groep 4 niveau. Het is wel erg wanneer jij als 12-jarige stoere knul poppetjes of kleuterautootjes moet kleuren of tellen… alleen omdat dat toevallig bij groep 4 leerlingen hoort en de maker van het materiaal niet bedacht had dat het misschien ook jouw rekenniveau is.

De Ontwikkelwerkplaats

De Ontwikkelwerkplaats is onderdeel van LOLfactor en biedt flexibele trainingen vol humor en creativiteit voor leerkrachten en begeleiders in het primair onderwijs.

Dus speciaal voor de toppers die met kids werken en graag hierbij zichzelf niet wil verliezen, maar juist lekker zichzelf wil zijn. Trainingen waarbij de basis bij jou ligt en er vervolgens een koppeling met de kids is, omdat ik geloof dat jij de belangrijkste schakel binnen het onderwijs bent.

 

 

In deze trainingen sta JIJ centraal en heb je zelf de touwtjes in handen. Je kunt actief bezig met jouw eigen ontwikkeling in combinatie met de dagelijkse gang van zaken binnen het onderwijs. Geen standaardtraining, maar lachend op zoek naar de ideale mix voor jouw persoonlijke situatie.

Niet het opleggen van kennis, maar juist het opdoen van ervaringen. Hoe leuk en leerzaam zou het zijn om eens uit jouw vertrouwde werkwijze te stappen en te ontdekken hoe het ook anders kan?

Bekijk het eens door de door de ogen van een ander. Wat ziet hij of zij? Hoe zou de ander reageren? Misschien ben jij wel Viola Vrolijk, maar sluit Baukje Bio beter aan bij een bepaalde situatie. In de trainingen van de Ontwikkelwerkplaats worden de meest voorkomende en soms irritante hobbels binnen het onderwijs vol humor op tafel gegooid. Viola Vrolijk, Baukje Bio, Gea Geschiedenis en Aaf Agressief bespreken hoe zij omgaan met uiteenlopende situaties binnen de school. Deze verschillende, herkenbare, typetjes stimuleren jou om vervolgens zelf actief en praktisch aan de slag te gaan.