Je oren zijn wel goed, maar je luistert zo slecht!

‘Ik hoor je wel, hoor!!’ roept een leerling door het lokaal, wanneer juf Aaf aan hem vraagt of hij even met de les wil meedoen. ‘Zo praat je niet tegen mij, je mag zo meteen gelijk even blijven zitten’ reageert Aaf geïrriteerd. ‘Wanneer en tot wanneer precies juf ?’ ‘Je begrijpt mij dondersgoed en als je nou nog doorgaat kun je helemaal vertrekken ’ schreeuwt Aaf terug.

‘Waarom denk je dat jij moet nablijven?’ vraagt Aaf na schooltijd aan de leerling. ‘Nou, juf ik deed gewoon mee en hoorde alles wat u zei, dus tja ik heb geen idee.’ ‘Je zat met een elastiekje te spelen en hoorde helemaal niets en nu ga je ook nog brutaal doen?!’

 ‘Juf, sorry maar ik kan mij beter concentreren met het elastiekje in mijn handen’.

‘Aan sorry heb ik niets, je bent gewoon aan het spelen tijdens de les’.

We horen elkaar wel, maar luisteren wij wel echt naar elkaar? Wanneer luister je echt naar de ander? Wanneer luister je echt naar de leerling en de leerling naar jou?

Veel onrust en geruis veroorzaken wij zelf, omdat wij te druk zijn met hetgeen wij vinden en hoe wij dit duidelijk kunnen maken. Terwijl de ander iets zegt, plopt misschien wel gelijk jouw verstand, gevoel en eerder opgedane ervaring tegelijkertijd op. Voordat de leerling uitgesproken is, heb jij de oplossing al bedacht…..

Gebruik je oren eens goed, want dat doet je goed.

Maak nu gratis kennis met LOLfactor! Meld je  aan en ontvang het gratis programma

‘Onderwijs energielevertjes & energievretertjes in balans’

Meld je hier aan
vul hier je gegevens in, zodat je aan de slag kunt met het gratis Ontwikkelprogramma.

Ben jij puur jezelf in het onderwijs?

De 1 zegt dat je voor de klas een rol moet spelen, zodat je jezelf niet laat raken. De ander is van mening dat je juist laagdrempelig en toegankelijk moet zijn.
Wat juist is? Ik denk dat het juist is om jezelf niet te verliezen in het onderwijs, door puur JEZELF te ontdekken en daar rekening mee te houden.

Wees puur jezelf in het onderwijs… of eigenlijk altijd!

Hiervoor heb ik een mooi programma gemaakt, waarbij jij op een fijne manier zonder veel gedoe aan de slag kunt gaan met jezelf… ‘PUUR JEZELF IN HET ONDERWIJS’